Novosti i dogadjaji

Početna Novosti Projekti Galerija Lična karta škole

 

 

12.12.2007.  U područnim školama Mladikovine i Kamenica priključen internet.
26.10.2007. "SAVE THE CHILDREN" NORWAY finansijski pomogli nabavku šahovskih figura za veliki šah na otvorenom i nabavku jednog računara i štampača za potrebe djece u okviru aktivnosti Tematske evaluacije o participaciji djece.
26.09.2007.  Nadzornik republičkog pedagoškog zavoda, Mr Petar Đaković, održao je seminar (predavanje i radionice) za nastavnike prve i druge trijade. Vidjeti slike
21.09.2007.  Proslavljen Dan škole. Vidjeti slike
15.09.2007.  U školi je otvoren internet klub koji koriste učenici i nastavnici, ali i mještani Blatnice. Pristup internet klubu je besplatan. Vidjeti slike.
16.08.2007.  U okviru projekta "RAZVIJANJE KREATIVNOSTI UČENIKA I NASTAVNIKA'' izdat je prvi broj školskog lista nazvan ''Osnovac'' Vidjeti naslovnu stranu.
01.07.2007.  Počela realizacija projekta ''RAZVIJANJE KREATIVNOSTI KOD UČENIKA I NASTAVNIKA KROZ SLOBODNE AKTIVNOSTI (SEKCIJE) U SLOBODNO VRIJEME UČENIKA''. Projekat finansijski podržava Ministarstvo prosvjete i kulture RS (8000 KM). Aktivnosti koje će se realizovati u vrijeme ljetnog raspusta su: izrada školskog lista ''Osnovac'', otvaranje internet kluba. Radiće sekcije: novinarska, ritmička, karate-sekcija, šahovska, ekološka i dramska sekcija. U realizaciji ovih aktivnosti uključeni su i roditelji, nastavnici i lokalna zajednica. Vidjeti slike
21.06.2007.  Počela realizacija projekta Uređenje školskog dvorišta. Projekat su izmislili učenici osmog razreda. Finansijski su ga podržali načelnik opštine i bivši učenici ove škole (iznos oko 10000 KM). Vidjeti sliku.
10.05.2007.  Izvršeno testiranje učenika XI-3 razreda iz Kamenice, pošto naša škola učestvuje TIMSS projektu.
23.03.2007.  Profesor fizičkog vaspitanja, Zoran Milinković, održao ogledni čas kome su prisustvovali profesori fizičke kulture sa dobojske regije kao i republički nadzornik za fizičko vaspitanje, Novak Paravac.
09.02.2007.  Završena rekonstrukcija centralnog grijanja u centralnoj školi. Finansiralo Ministarstvo prosvjete i kulture RS.
02.02.2007.  Škola "Dositej Obradović" Blatnica, zajedno sa školama iz Konjica, Vogošće i Srebrenice učestvuje u monitoringu i evaluaciji dječijih prava. Prvi sastanak održaće se sedmog marta u hotelu "Kardijal", Banja Vrućica. Osim učenika i nastavnika sastanku će prisustvovati predstavnici lokalne zajednice i nevladinih organizacija.
24.12.2006.   "Save the Children Norway" je donirao namještaj i didaktička sredstva za dvije učionice. Namještaj je prilagođen uzrastu djece prve trijade.

 

28.10.2006.  Povodom proslave stogodišnjice škoke ''Stevan Dušanić'' Pribinić, na opštinskom takmičenju iz fudbala, fudbaleri naše škole osvojili su prvo mjesto. Istim povodom, na republičkom konkursu za najbolji literarni rad naša škola je postigla odlične rezultate zauzevši prva tri mjesta.

 

27.10.2006.  U našoj područnoj školi u Kamenici, u okviru projekta ''SPORTOM KROZ ŽIVOT'', održano je sportsko druženje naše škole sa školama iz Tešanjke i Jelaha. (Novo: Galerija>Nove slike   i  Projekti).

 

16. i 17. oktobra Naša škola je učestvovala na CES-ovoj završnoj konferenciji gdje je prezentovala naš projekat iz oblasti menadžmenta ''RAZVIJANJE PARTNERSKIH ODNOSA''.

 

21.09.2006.  Obilježen Dan škole. Izveden je bogat kulturno-zabavni program u kom su učestvovali učenici dramske, recitatorske, ritmičke sekcije, hora... Dan škole su uveličali dragi gosti iz Prijedora, Doboja, Šipraga, Razboja, Teslića... Budući da bi više slika zauzelo previše prostora na našem sajtu (a ne želimo da ostanemo bez njega) stavili smo samo nekoliko fotografija u našu Galeriju slika u kategoriju Nove slike .

 

10.09.2006. U četvrtak, 31. avgusta u okviru završne manifestacije ''Mjesec kreativnog razvoja, avgust 2006.'', članovi etno-sekcije naše škole su učestvovali u programu izvedenom u Dječijem pozorištu u Banja Luci. Pored zanimljivog programa, kojim su mladi bili oduševljeni (a bogme i oni malo stariji), taj dan će svima ostati u sjećanju kao veselo druženje malih i velikih, upoznavanje sa drugim običajima, sa posebnim akcentom na zanimljivi Indijski ples i pjesmu mlade ''Kosovke djevojke''. I dok su dječaci zaboravili da trepću za vrijeme modernog izvođenja Break dance-a istoimene grupe, djevojčice su se radovale odlomku iz predstave ''Lepotica i zver'' naših drugara sa Kosova. Sa nestrpljenjem očekujemo još ovakvih druženja i nadamo se da će postati tradicija. Zahvalni smo NVO ''Zdravo da ste'', Akademiji umjetnosti i gradu Banja Luci na podršci.

 

10.09.2006. Evo prođe ljeto, dođe jesen. Svima želimo prijatnu dobrodošlicu u školsku 2006/2007. godinu. Sada su naši prošlogodišnji maturanti, prvaci u srednjim školama koje su izabrali. Srećno im u novim školskim radostima :D. Ovih dana su počele sa radom i naše sekcije. Pripreme za 21.09.2006., Dan škole i slobodnih aktivnosti učenika su u toku. Kakvim će nas skečevima, pjesmama i ritmičkim pokretima uveseliti, preostaje nam samo da čekamo, ali možemo vam reći da će i ove godine biti veoma veselo. Posebno pozivamo škole koje nose naziv ''Dositej Obradović'' da se pridruže našem veselju.

 

12.06.2006. Pedagog škole iz Tešanjke, Belma Ljevaković, direktor škole Mangala Petković i predstavnik OSCE-a za obrazovanje održali predavanje za roditelje iz Slatine na temu ''Reforma obrazovanja u BiH''

 

08.06.2006. Ukupno 213 učenika naše škole i škole ''Kulin Ban'' Tešanjka gledali pozorišnu predstavu ''Glas djetinjstva'' u Tešnju.

 

06.06.2006. Sportsko-rekreativne aktivnosti učenika iz Blatnice, Slatine i Kamenice

 

23.05.2006. U Jelahu, u organizaciji NVO ''Sezam'' održano druženje prosvjetnih radnika OŠ ''Dositej Obradović'' i ''Kulin Ban'' Tešanjka.

 

18.05.2006. U školi održan Okrugli sto na temu inkluzivne nastave na kom su prisustvovali: mr. Petar Đaković - Ministarstvo prosvjete, defektolog Jelena Šipka - Republički pedagoški zavod, pedagog Danijela Brajdić - Centar ''Zaštiti me'', defektolog Svjetlana Ljevar-Lučić - Centar ''Zaštiti me'', defektolog Mihajlo Franjić, defektolog Dušanka Vukmirović - OŠ ''P.P.Njegoš'' Teslić, pedagog Gordana L. Živković OŠ ''P.P.Njegoš''Teslić, Dragana Pozderović - pedagog u SMŠ ''Jovan Dučić'' Teslić, pedagog Biljana Tomić - OŠ ''Ugodnović'', nastavnici naše škole i predstavnici roditelja djece sa posebnim potrebama.

 

Maj 2006.   Od 17.05.-24.05. na televizijskim stanicama BHT1, OBN, na Radiju Slobodna Evropa i radiju Bijeljina emitovane su kratke reportaže o osnovnoj školi ''Dositej Obradović'' i školi ''Kulin Ban''.

 

13.05.2006. Norveška organizacija ''Save The Children'' preko organizacije ''Zdravo da ste'' finansirala odlazak naših učenika (Srba i Bošnjaka) u dječije pozorište u Banja Luku (predstava ''Baš Čelik'').

 

12.05.2006. ZDK kanton donirao osam računara i dva štampača za kabinet informatike u područnoj školi Kamenica. Sada svaka učionica u Kamenici (6 učionica) imaju računare koje koriste i učenici i nastavnici za rad u nastavi.

 

21.04.2006. Organizovana akcija za prikupljanje novčanih sredstava za tri učenika naše škole (distrofičari). Sredstva su predata njihovim roditeljima. Predstavnici nevladinih organizacija ''Sezam'' i ''Zdravo da ste'' honorar za radionice ustupili su pomenutoj djeci.

 

17.04.2006. Pedagog Belma Ljevaković i nastavnik Emina Aličić (OŠ ''Kulin Ban'' Tešanjka) održale predavanje i radionicu za nastavnike naše škole: ''Pedagoška radionica kao oblik rada sa roditeljima''.

 

Februar 2006. Prihvaćena dva projekta koje je škola aplicirala CES-u (podrška finske vlade reformi obrazovanja i njihova realizacija počinje u martu.

 

Krajem septembra područna škola Slatina dobila donaciju od roditelja iz inostranstva: dva računara, dva štampača, skener i digitalni fotoaparat. Obje učionice sada imaju računare, što je olakšalo pripremanje nastavnika za rad.

 

21.9.2005. Proslavljen Dan škole. Program su pripremile sekcije naše škole. Proslavi su prisustvovali predstavnici  škola  koje  nose  ime  "Dositej Obradović" iz Prijedora, Kneževa, Doboja i Razboja.

 

Strana 1  2